Studentska Fiumanka

Studentska Fiumanka

Sveučilište u Rijeci organizira prvu sveučilišnu jedriličarsku regatu „Studentska Fiumanka". Regata je zamišljena kao jedriličarsko natjecanje studenata i djelatnika Sveučilišta u Rijeci, koje će se od utorka, 7. lipnja do četvrtka 9. lipnja 2022. održati u sklopu „23. Fiumanke". U godini kada je Rijeka proglašena Europskim gradom sporta, želja je da ova regata postane tradicionalna. 

 

Sudjelovanje u regati dostupno je svim studentima i djelatnicima Sveučilišta u Rijeci.  Svim posadama organizatori osiguravaju iskusnog kormilara, stoga sudionici ne moraju imati posebno predznanje ni iskustvo u jedrenju. S ovakvim načinom organizacije regate sudionicima se nudi mogućnost iskustvenog upoznavanja s jedrenjem i stjecanje vještine jedrenja kroz timski rad.

 

Regata će se održavati kroz tri dana kao kup natjecanje u kojem će se o pobjedniku odlučivati  u finalnim natjecanjima posljednjeg dana jedrenja nakon zbrajanja svih ostvarenih rezultata. Jedrit će se na četiri monotip jedrilice. Broj članova posade je minimalno 4, a maksimalno 8 osoba. Nagrade dobivaju prva tri tima, a najboljem će bit dodijeljen prijelazni pokal „Studentske Fiumanke".

Kao i sve ostale regate u sklopu Fiumanke i ovaj je program za sve sudionike u potpunosti besplatan.

 

 

Program jedrenja:
7. lipnja (utorak)
8:00 – 10:00; registracija sudionika
10:00;  sastanak kormilara
11:00 – 19:00; predviđeno je 6 kvalifikacijskih jedrenja (ovisno o uvjetima)

8. lipnja (srijeda)
10:00; sastanak kormilara
11:00 – 19:00; predviđena su 3 kvalifikacijska jedrenja i jedno repechage jedrenje malog finala (ovisno o uvjetima)

9. lipnja (četvrtak)
10:00; sastanak kormilara
11:00 – 17:00; predviđena su 3 finalna jedrenja za pobjednike u grupama i pobjednika malog finala (ovisno o uvjetima) 

Prijave na: https://forms.office.com/r/4Y5KqaqaS9

Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više