Transformative tourism across European Capital of Culture

Transformative tourism across European Capital of Culture

Od 22. do 23. svibnja 2019. godine održan je kick off meeting u Barceloni u sklopu  EU projekta TraCEs - Transformative tourism across European Capital of Culture na kojem su sudjelovale i predstavnice Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, doc.dr.sc. Bojana Olgić Draženović i dr.sc. Stella Suljić Nikolaj.

Cilj projekta je produljiti efekte povećanog interesa javnosti za gradove Europske prijestolnice kulture izvan i nakon isteka jednogodišnjeg događaja. Naglasak je na razvoju nove paradigme razvoja turističke industrije usmjerenoj ka tzv. transformativnom turizimu (uključuje industrijsko, kulturno nasljeđe, aktivnosti na otvorenom, hranu...) s namjerom da se kod posjetitelja razvijaju emocije, osjećaj pripadnost i istinski suživot s lokalnim stanovništvom.

Planirano trajanje projekta je od 15.3.2019. do 15.12.2020., pri čemu će se efekti projekta pratiti i dvije godine nakon završetka trajanja projekta. Projekt je sufinanciran od strane Europske komisije – Izvršne agencije za malo i srednje poduzetništvo (EASME). U projekt je uključeno 8 partnera iz 6 različitih zemalja (Hrvatska, Italija, Španjolska, Njemačka, Nizozemska i Slovačka). 

Obzirom da je Grad Rijeka Europska prijestolnica kulture 2020. godine jedan od ključnih partnera u projektu je Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci u namjeri kreiranja dugoročnih pozitivnih efekta ovog jednogodišnjeg događaja za Grad Rijeku i njezine stanovnike.

Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više