Umjetna inteligencija – gdje su granice? Izazovi primjene umjetne inteligencije u poslovanju

Umjetna inteligencija – gdje su granice? Izazovi primjene umjetne inteligencije u poslovanju


Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci organizira 1. listopada 2018. godine s početkom u 13 sati u dvorani Aneksa panel-diskusiju Umjetna inteligencija – gdje su granice?


Riječ je o temi koja posljednjih desetak godina dobiva sve veću važnost jer s napretkom tehnologije i znanosti ona postaje dio naše stvarnosti. Umjetna inteligencija ili mlada računalna znanost bavi se razvojem sposobnosti računalnih sustava da obavljaju zadaće za koje je potreban neki oblik inteligencije, odnosno prilagodljivo ponašanje. 


Kako će daljnji razvoj umjetne inteligencije utjecati na naš svakodnevni život, tržište rada i ljudski doprinos obavljanja pojedinih poslova te koji su najnoviji trendovi i izazovi primjene umjetne inteligencije o tome svemu na temelju vlastitog iskustva, znanja i istraživanja govorit će profesor  Dmitry Tolmachev  s Ural Federal University (Ekaterinburg, Rusija) te profesor Nedeljko Štefanić s Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Sveučilišta u Zagrebu. 


Dr. sc. Dmitry Tolmachev –  ugledni je ruski znanstvenik specijaliziran u regionalnoj ekonomiji i industrijskoj politici. Član je uprave za investicije i član kolegija Ministarstva za međunarodne ekonomske odnose u Sverdlovski regiji, dopredsjednik udruge Associatian of Russian Economic Think te direktor visoke poslovne škole ekonomije i menadžmenta pri Ural federal University.


Dr. sc. Nedjeljko Štefanić – profesor, znanstvenik i stručnjak koji se može pohvaliti nizom poslovnih uspjeha na području unapređenja poslovanja proizvodnih i poslovnih sustava kroz primjenu metoda i alata industrijskog inženjerstva poput lean proizvodnje, zelene proizvodnje, Industrije 4.0, Kaizena. Od 2013. član je LAI EDNETA, svjetske mreže znanstvenih ustanova i poduzeća pri Massachusetts Institute of Technology iz Bostona za područje Lean menadžmenta.
Od 2014. redoviti je član Europske akademije industrijskog menadžmenta, AIM.
Začetnik je uvođenja Lean menadžmenta u hrvatska proizvodna i uslužna poduzeća. Od 2015 radi na području razvoja i uvođenja Industrije 4.0 u proizvodna i uslužna poduzeća Republike Hrvatske. Od srpnja 2016. voditelj je radne skupine za digitalizaciju industrije Republike Hrvatske. U rujnu 2016. u Brusselu predstavio je Nacionalnu platformu Republike Hrvatske za digitalizaciju industrije. Od rujna 2016. član je Radne skupine za jačanje konkurentnosti Europske industrije u digitalnim tehnologijama i platformama koju je osnovala Europska komisija.



Sudjelovanje na panel raspravi je besplatno za sve zainteresirane građane uz prethodnu PRIJAVU na mrežnim stranicama Fakulteta.






Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više