World Bank Group Youth Summit

World Bank Group Youth Summit

Što je "World Bank Group Youth Summit”?

Youth Summit osnovan je 2013. godine te je godišnji event koji organizira Grupa svjetske banke (World bank group = WBG) s ciljem povezivanja i ostvarivanja dijaloga s mladima širom svijeta o aktualnim temama i problemima današnjice. WBG Youth Summit je podružnica Youth-to-Youth mreže, najveće volonterske organizacija unutar grupacije Svjetske banke koja promovira osnaživanje mladih širom svijeta. Glavni ciljevi Summita su sljedeći:

1)    Potaknuti mlade na promišljanje inovativnih ideja i rješenja izazova u razvoju

2)    Pružiti alate mladima kako bi prisustvovali utjecajnim projektima

3)    Promovirati dijalog između mladih, WBG i ostalih međunarodnih sudionika

 

Kako sudjelovati?

Natjecanje je otvoreno za individualne natjecatelje ili timove do 5 ljudi te je namijenjeno mladima od 18 do 35 godina iz svih zemalja članica Svjetske banke na linku - https://bit.ly/3caFysL. Sudionici mogu biti studenti, učenici kao i stalno zaposleni pojedinci bilo koje profesije. Nije potrebno  prethodno iskustvo ni u kojem području, samo dobra volja i motivacija za promjenom!

 

Odaberite jednu od dvije ponuđene teme i elaborirajte svoje ideje kako popraviti svijet nakon kriznih vremena uzrokovanih pandemijom koronavirusa -

 

•       Učinkoviti oporavak za čovječanstvo = Kako osnažiti ljude u borbi s razornim posljedicama pandemije i pritom riješiti rastuću nejednakost u društvu?

ILI

•       Učinkoviti oporavak za planet = Koja su održiva rješenja u borbi protiv klimatskih promjena?

 

Zbog svoje globalne prirode, pandemija koronavirusa zahtijeva zajedničke koordinirane napore prema oporavku. Pandemija je rezultirala ne samo zdravstvenom krizom, već i jednom od najvećih ekonomskih kriza i nesrazmjera posljednjih godina. Kako iskoristiti mogućnosti koje nam nudi današnji moderni svijet i osigurati ekonomski oporavak koji je pritom i održiv i uravnotežen? Podijelite s nama svoje ideje kako izgraditi ‘bolje sutra’!

  

Koje su prednosti prijave?

-    Prilika za mentorstvo od strane stručnjaka Svjetske banke i finalista Youth Summita 2019.

-    Poznanstva i networking s vodećim profesionalcima i poduzetnom mladeži širom svijeta

-    Sudjelovanje i učenje u sklopu evenata i radionica

-    Početni kapital

 

Hodogram

Faza 1 - Predaja radova do 31/03/2021, 11:59 PM EST na linku - https://bit.ly/3sbpLiF

Stručni odbor pregledat će i ocijeniti predane radove. Timovi/individualci koji prođu u uži krug bit će obaviješteni do kraja travnja i započeti drugu fazu priprema.

 

Faza 2 - Usavršavanje ideja & priprema Pitcha (Svibanj 2021.)

Individualci/timovi koji su prošli u uži krug dobit će povratne informacije o svojim radovima te će po potrebi morati dostaviti dodatne informacije o prijedlozima, obaviti intervju, usavršiti svoje ideje opisane u rade i/ili predati kratak video pitch.

 

Faza 3 - Prezentacija Pitcha uživo na virtualnom Youth Summit-u (Lipanj 2021)

Pet finalista će biti odabrani za izlaganje svojih prijedloga uživo na virtualnom Summitu u lipnju.

 

Format dokumenta za prijavu

Rad bi trebao uključivati sažetak ideja, objasniti probleme koji su u fokusu, predložiti potencijalno rješenje te kako je ono inovativno u odnosu na postojeća rješenja. Dodatno, u svom radu možete objasniti financijsku isplativost Vašeg biznis modela, potencijal uspjeha te kako Vi i Vaš tim mjerite uspjeh.

 

Više informacija saznajte na https://bit.ly/3sdPzdY, a za novosti o više ovakvih događaja i informacija zapratite službeni profil Svjetske banke Hrvatska.

Kalendar

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više