"Design thinking" - radionica za studente EFRI-ja!

U sklopu EU projekta: „Povećanje zapošljivosti studenata kroz unapređenje Centra za karijere i razvoj stručne prakse – CEZAR", Centar za karijere u suradnji sa STEP RI d.o.o. organizira online radionicu na temu: "Design thinking"
Radionica će se održati 1. lipnja 2021. (utorak) s početkom u 16 sati putem Zoom platforme.
 
O RADIONICI:

Design thinking je kreativan proces pronalaženja rješenja za poslovne izazove, bez obzira na djelatnost i veličinu organizacije. Ovu metodologiju uspješno primjenjuju svi - od multinacionalnih poduzeća, javne uprave do malih poduzeća i startup-ova. Primjenjiva je u mnogobrojnim situacijama, ali jedno je svima zajedničko - u fokusu rješenja su uvijek korisnici i njihove stvarne potrebe.

Design thinking nastao je kao odgovor na izazov: kako navesti menadžere i inženjere da razmišljaju kao kreativci i primjene kreativne procese na rješavanje poslovnih izazova, pogotovo kod stvaranja inovacija i transformacije poslovanja.

Osim kod inovacija proizvoda i usluga, design thinking metodologija stvara koristi i kada se primjenjuje u rješavanju problema u procesima usluživanja kupaca - od marketinga i prodaje do isporuke i servisa te reinženjeringa internih poslovnih procesa i organizacijskih odnosa.

Polaznici će se na edukaciji kroz teoriju i praktične vježbe upoznati s metodologijom i naučiti koristiti metodologiju kroz 5 faza provedbe. Među ostalim, naučiti če kako pristupiti identificiranju problema radeći u grupi. Nadalje, polaznici će naučiti koristiti kreativne tehnike razmišljanja, upoznati metode izrade prototipova i testirati svoje ideje. Radionica uključuje i upoznavanje polaznika s drugim alatima te njihovo korištenje u svrhu provedbe metodologije design thinkinga.

Sadržaj:

  • Uvodno o metodologiji
  • Prezentiranje faza metodologije na problemskim zadacima
  • Primjena različitih tehnika koje se koriste u metodologiji
  • Rasprava i zaključci 

Radi planiranog rada u grupama, broj sudionika je ograničen, a prijave se zaprimaju do ponedjeljka - 31. svibnja 2021. ili do popunjenja mjesta putem ONLINE obrasca dostupnog OVDJE.

Radionica je namijenjena studentima Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Svi aktivni sudionici će po završetku radionice dobiti potvrdu o pohađanju.

 

 


 

Calendar

This website uses cookies to provide a better user experience and functionality. Find out more