Dobrovoljno darivanje krvi

Dobrovoljno darivanje krvi

DARIVANJE KRVI JE NAJHUMANIJI ČIN. IZNIMNA DOBROTA, LJUBAV I ALTRUIZAM OSTVARENI SU KROZ ODLUKU DA SE PRUŽI RUKA, BEZ RAZMIŠLJANJA I INTERESA, JER NAJVEĆA JE NAGRADA ZADOVOLJSTVO I SREĆA ZBOG DAROVANOG ŽIVOTA.

 
 
 
 

Krv je nezamjenjiv lijek, ne može se dobit umjetnim putem. Jedini izvor krvi i krvnih pripravaka je čovjek. Bez krvi i krvnih pripravaka mnogi bolesnici ne bi preživjeli i ozdravili.Dobrovoljni, neplaćeni davatelj krvi je osoba koja daje krv, plazmu ili druge sastojke krvi dragovoljno i za to nije plaćena niti u novčanom niti u nekom drugom obliku koji bi mogao biti zamjena za novac.Osnovna načela davanja krvi su: dobrovoljnost, anonimnost, solidarnost i besplatnost.

Ekonomski fakultet u Rijeci i Studentski zbor EFRI u suradnji s udrugom Crvenog križa organiziraju akciju darivanja krvi, koja će se održati u srijedu, 14. studenog 2018. godine u Čitaonici  (prizemlje Fakulteta), od 9 do 13 sati. 


Svi darovatelji krvi imaju osiguran obrok u kantini Fakulteta.

Pozivamo sve koji mogu dati krv da se pridruže akciji kako bi zajedno nastavili uspješan niz humanitarnih aktivnosti na Fakultetu.


Calendar

This website uses cookies to provide a better user experience and functionality. Find out more