EFRI buddy - otvorene prijave!

EFRI buddy - otvorene prijave!

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci i Centar za karijere EFRI, četvrtu godinu za redom nastavljaju s projektom "EFRI buddy" - programom mentorstva starijih studenata mlađima.
 
Ovim putem se pozivaju studenti Ekonomskog fakulteta u Rijeci da se uključe u projekt te svojim znanjima i iskustvom pomognu novoj generaciji brucoša tijekom prvih nekoliko mjeseci studentskog života.
 
Početak studiranja predstavlja veliku promjenu, a pogotovo u vrijeme kada su mnogobrojne aktivnosti zbog kojih je osobito lijepo biti student - privremeno obustavljene. Iz tog razloga, a u želji da novim brucošima ak. godine 2021./2022. osiguramo podršku starijih studenata, do 1. lipnja 2021. otvoren je poziv za nove Buddy-je!

 

Zadaća EFRI buddy-ja je organizirati sastanke za svoju grupu brucoša (minimalno jedan sastanak mjesečno) kroz cijeli zimski semestar (prema potrebi manje/više), a na kojima bi ih informirao o aktualnostima važnim za studiranje i studentski život. Prvi sastanak bi održali tijekom prvog tjedna listopada, odnosno Tjedn brucoša.

 

Svi novi kandidati koji se prijave, a zadovolje niže navedene uvjete, biti će pripremljeni za sva eventualna pitanja brucoša kroz edukativnu radionicu "EFRI za brucoše" o: osnovnom postupku upisa na prvu godinu preddiplomskog studija (obrasci, Studomat,..), važnim pojmovima s kojima se brucoši susreću prvi put, EFRI mogućnostima, snalaženju po Fakultetu (stručne službe, stara zgrada Fakulteta,..), itd.

 

Također, svi odabrani Buddy-ji, nakon uvodnog sastanka su OBVEZNI položiti radionice o prezentacijskim vještinama i o organizaciji događaja koja će se održati samo za njih.

 

Buddy-ji će biti uključeni i u organizaciju Tjedna brucoša, a sudjelovat će i u individualnim prezentacijama namijenjenim srednjoškolcima (ako epidemiološki uvjeti budu dozvoljavali).

  

Želite postati EFRI buddy i svojim savjetom pomoći novoj generaciji brucoša u savladavanju izazova studentskog života?

 

Tko može biti EFRI buddy?

 

UVJETI:

 • student/ica koji prvi (zimski) semestar ak. godine 2021./2022. ne odlazi na studij/praksu u inozemstvo (ERASMUS+, CEEPUS, sl.)
 • student/ica s minimalnim prosjekom 3,5 i položenim svim kolegijima
 • obvezno pohađanje edukacije „EFRI za brucoše" i radionica o prezentacijskim vještinama i organizaciji događaja po potvrdi o odabiru za EFRI buddy-ja

 

DODATNI UVJETI:

 • aktivan/na u nekoj studentskoj udruzi
 • praktično znanje stečeno kroz rad na studentskim poslovima, projektima, natjecanjima,..
 • znanje engleskog jezika  

 

Za prijavu je potrebno:

 • popuniti online obrazac dostupan OVDJE
 • dostaviti:

             - CV

             - motivacijsko pismo

             - ispis ocjena sa Studomata


 

Za vrijeme i po završetku trajanja projekta, Buddyji će:

 • imati priliku razviti svoje organizacijske,  prezentacijske i komunikacijske vještine te pohađati edukaciju: „EFRI za brucoše"
 • dobiti volonterske sate
 • dobiti potvrdu od strane Ekonomskog fakulteta u Rijeci o sudjelovanju u projektu

 

 

Rok za prijavu: 1. lipanj 2021. u 8 sati.

 

Za više informacija i sve ostale eventualne upite javite se putem maila, telefona ili osobno, Dorjani Dodić, stručnoj suradnici u Centru za karijere.

 

 

NAPOMENA: U slučaju nejasnoća vezanih za dostavljenu dokumentaciju, Centar za karijere će s kandidatom provesti kraći informativni razgovor.

 

 

 

*svi sastanci, radionice i konzultacije nove generacije EFRI buddy-ja sa voditeljicom projekta održat će se tijekom lipnja 2021. ONLINE (putem aplikacije Zoom), a o ćemu će Buddy-ji biti pravovremeno informirani

 
 

Calendar

This page uses cookies in order to ensure better user experience. To continue using this site, click "I agree." Cookie settings can be configured in your web browser and you can learn more about or privacy policy here. I agree