Ekonomski fakultet u Rijeci nalazi se među najboljim ekonomskim fakultetima na svijetu

Ekonomski fakultet u Rijeci nalazi se među najboljim ekonomskim fakultetima na svijetu

Dugogodišnji rad i trud na inoviranju strukture i povećanju kvalitete programa International Business prepoznati su od strane međunarodne akreditacijske institucije EFMD i nagrađeni njihovom EPAS akreditacijom koju u ovom trenutku ima samo 115 studijskih programa na visokoobrazovnim institucijama u području menadžmenta, ekonomije i poslovne ekonomije iz cijelog svijeta. Dobivanje prestižne EPAS akreditacije smješta Ekonomski fakultet u Rijeci u top 10% najboljih svjetskih ekonomskih fakulteta i poslovnih škola.

Kod visokoškolskog obrazovanja ekonomista i menadžera, globalno su prepoznate akreditacije samo i isključivo tri akreditacijske institucije: EFMD, AACSB i AMBA. Akreditaciju EPAS dodjeljuje EFMD, najveća europska akreditacijska organizacija za programe iz ekonomije.
 
EPAS akreditacija dodijeljena je Ekonomskom fakultetu u Rijeci na razdoblje od 3 godine. Time je dobivena nedvojbena potvrda kvalitete programa Fakulteta, izvrsnosti nastavnika te snažne povezanosti s poduzećima. 

EFMD (European Foundation for Management Development), europska je međunarodna i neprofitna organizacija sa sjedištem u Bruxellesu, Belgija. EFMD je globalno priznata organizacija koja provodi postupke akreditacija za visokoobrazovne institucije u području ekonomije i businessa. EFMD predstavlja mrežu od preko 900 institucija i 30.000 profesionalaca s upravljačkim iskustvom u akademskoj zajednici, javnom sektoru i konzultantskim kompanijama, okupljenih u cilju razvoja društveno odgovornih lidera i menadžera koji spajaju akademski i poslovni sektor. 

EFMD dodjeljuje nekoliko vrsta akreditacija, a svaka od njih za sebe znači iznimnu kvalitetu obrazovnog procesa. Svakom od njih se jamči dosljednost u primjeni međunarodnih standarda te posvećenost razvoju i osiguranju kvalitete.

EPAS (EFMD Programme Accreditation System) međunarodni je sustav evaluacije studijskih programa na visokoobrazovnim institucijama u području menadžmenta, ekonomije i poslovne ekonomije koji je prepoznat diljem svijeta od strane potencijalnih studenata, poslodavaca, medija i poslovnih partnera. Sustav EPAS akreditacije obuhvaća sve razine studijskih programa, od preddiplomskih do doktorskih te predstavlja ustroj temeljite i stroge procjene kvalitete izvođenja studijskog programa u svim njegovim segmentima. Stroga akademska načela izvrsnosti, internacionalizacija, etično i održivo poslovanje, kao i društvena relevantnost i praktična primjenjivost osnovne su smjernice osiguranja kvalitete koju ova akreditacija vrednuje i nagrađuje.

Stjecanjem EPAS akreditacije, studijski program i pripadajuća visokoobrazovna institucija postižu međunarodnu vidljivost i priznanje visoke kvalitete obrazovnih sadržaja i izvedbe nastave usporedive s onima na vodećim stranim sveučilištima sličnih programskih sadržaja. Ispunjenjem strogih uvjeta EPAS akreditacije visokoobrazovna institucija svoje poslovanje, razvoj i strateške ciljeve usklađuje s međunarodno priznatim standardima i postaje dijelom globalne akademske zajednice koja međusobno surađuje i dijeli iskustva i primjere dobre prakse razvijene u različitim društvenim, ekonomskim i kulturnim prilikama.


Calendar

This page uses cookies in order to ensure better user experience. To continue using this site, click "I agree." Cookie settings can be configured in your web browser and you can learn more about or privacy policy here. I agree