„Fintech – inovacije, rizici i odgovornost“

„Fintech – inovacije, rizici i odgovornost“

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) i Ekonomski fakultet u Rijeci organiziraju konferenciju „Fintech – inovacije, rizici i odgovornost", koja će se održati 18. lipnja 2021. u Opatiji, a prijenos uživo bit će dostupan putem YouTube kanala Hanfe.

Sudionici konferencije razmotrit će rast fintech sektora koji se na svjetskom financijskom tržištu dogodio u posljednjih nekoliko godina, a posebno za vrijeme pandemije koronavirusa. Razvoj tehnologije ne čeka, financijska se tržišta mijenjaju. Na tržište ulaze novi sudionici, novi proizvodi i usluge. Istovremeno, start-upovi i druga poduzeća sve se više okreću alternativnim izvorima financiranja, primjerice inicijalnoj ponudi kriptovaluta, koje mogu biti prilike za nove investicije, ali i potencijalni rizik za investitore zbog prikupljanja veće količine novca na anonimnom i nereguliranom tržištu.

I regulatorima su potrebni novi alati i procesi da bi išli ukorak s promjenama. Hanfa zajedno s europskim regulatorima nastoji oblikovati okvir koji s jedne strane ne sputava inovacije, a s druge omogućava kvalitetno upravljanje rizicima koji proizlaze iz fintecha. Uz to, Hanfa sudjeluje i u izgradnji međunarodnih kapaciteta koji mogu pomoći u jačanju regulatornog know-how, praćenju globalnih trendova i izlasku lokalnih sudionika na inozemna tržišta.

O svemu tome bit će više riječi na konferenciji koja će, u skladu s trenutačnim epidemiološkim mjerama, biti održana u opatijskom hotelu Admiral, a prijenos uživo bit će moguće pratiti preko YouTube kanala Hanfe. Ako ste zainteresirani za dolazak na konferenciju u Opatiju, molimo da svoj dolazak najavite do petka 11. lipnja 2021. na e-mail adresuconference@hanfa.hr. Sudjelovanje je besplatno.

Detaljan program konferencije potražite ovdje.

Calendar

This page uses cookies in order to ensure better user experience. To continue using this site, click "I agree." Cookie settings can be configured in your web browser and you can learn more about or privacy policy here. I agree