Fokus skupine projekta CEZAR - srpanj 2020.

Fokus skupine projekta CEZAR - srpanj 2020.

 
U sklopu aktivnosti na EU projektu „Povećanje zapošljivosti studenata kroz unapređenje Centra za karijere i razvoj stručne prakse – CEZAR", 2., 3. i 7. srpnja 2020., putem Zoom platforme, održale su se 4 fokus skupine kojima su nazočili predstavnici poslodavaca te članovi projektnog tima Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i partnerske institucije HGK.
Cilj fokus skupina bio je istražiti stav poslodavaca o stručnim praksama, koja znanja i vještine očekuju od studenata po završetku studija i izlasku na tržište rada. Raspravljalo se o tome kako poslodavci, zajedno s nastavnicima Fakulteta mogu doprinijeti unapređenju tih vještina kod studenata još za vrijeme studija.
Provedene su fokus skupine iz područja Financija i računovodstva, Marketinga i Ekonomije, a pod voditeljstvom: docentice Andree Arbule Blecich, izvanredne profesorice Ivane First Komen te docentice Vesne Buterin. Sudjelovalo je više od 40 predstavnika poslodavaca, ALUMNI-ja, nastavnog i nenastavnog osoblja EFRI.

 

 
U sklopu provedbe projekta „Povećanje zapošljivosti studenata kroz unapređenje Centra za karijere i razvoj stručne prakse – CEZAR" na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci planirana je organizacija sedam fokus skupina od kojih su prve tri planirane za 2., 3. i 7. srpnja 2020.


Fokus skupine okupit će predstavnike zaposlenika Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, projektne partnere Hrvatsku gospodarsku komoru te predstavnike gospodarstva. Cilj fokus skupina je dobivanje informacija od poslovne zajednice koje će se iskoristiti za unapređenje modela provedbe stručne prakse, izradu ishoda učenja te definiranje postupaka vrednovanja ishoda učenja i to za:

1. preddiplomski sveučilišni studij Ekonomija,

2. preddiplomski sveučilišni studij Poslovna ekonomija – smjerove Marketing, Financije i računovodstvo, Međunarodno poslovanje, Menadžment i Poduzetništvo,

3. diplomski sveučilišni studij Ekonomija.


1. fokus skupina: 2. srpanj u 11 sati – područje Financije i računovodstvo - POZIV I DNEVNI RED

2. fokus skupina: 3. srpanj u 11 i 13 sati – područje Marketing - POZIV I DNEVNI RED

3. fokus skupina: 7. srpanj u 11 sati – područje Ekonomija - POZIV I DNEVNI RED

 

Zbog najnovije epidemiološke situacije uzrokovane virusom COVID-19, fokus skupine će se održati u online obliku.

 


Calendar

This website uses cookies to provide a better user experience and functionality. Find out more