Indeks digitalizacije – potencijal i prepreke bržem rastu

Indeks digitalizacije – potencijal i prepreke bržem rastu

Konferencija na temu ˝Indeks digitalizacije – potencijal i prepreke bržem rastu˝ održana je u ponedjeljak, 2. 7. 2018., u Zagrebu u organizaciji Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Ekonomskog instituta Zagreb, Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu i Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. U prvom dijelu konferencije predstavljeni su ključni nalazi o stupnju digitalizacije Hrvatske, kao rezultat šire međunarodne studije ”Utjecaj digitalne transformacije na zemlje Zapadnog Balkana”. Zaključke studije predstavili su dr. sc. Maruška Vizek, ravnateljica Ekonomskog Instituta Zagreb i prof. dr. sc. Florian Bieber, voditelj Centra za studije o jugoistočnoj Europi Sveučilišta u Grazu.
 

 
 
 
 
 
 
U drugom dijelu konferencije održane su dvije panel rasprave. Prvu panel raspravu vodio je izv.prof.dr.sc. Zoran Ježić na kojima su kao panelisti sudjelovali ključni dionici procesa digitalizacije u RH: Krešo Antonović, načelnik Sektora elektroničkih komunikacija i pošte u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture, Tonko Obuljen, predsjednik Vijeća Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM), Bernard Gršić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, Boris Drilo, predsjednik HUP - Udruge informatičke i komunikacijske djelatnosti i Neven Vrček, dekan Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu.
 
 
Druga panel rasprava tematski je obuhvatila korisnike digitalne infrastrukture
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Calendar

This page uses cookies in order to ensure better user experience. To continue using this site, click "I agree." Cookie settings can be configured in your web browser and you can learn more about or privacy policy here. I agree