Isabella L. Dintinjana

Isabella L. Dintinjana

BASIC INFO:

-24 godine
-završila diplomski studij na Ekonomskom fakultetu u Rijeci, smjer Marketing
-zaposlena u digitalnoj agenciji Nivago d.o.o. kao Digital Advertising Manager
-ljubiteljica životinja, kuhanja, putovanja,.. 
 
 

Kako bi se opisala?

Kao uvijek nasmijanu osobu koja više od svega voli učiti nove stvari i jesti.
 

Trenutno radiš u Nivago digitalnoj agenciji, no koji je bio tvoj prvi doticaj s realnim sektorom?

Prvi doticaj s realnim sektorom mi je bio preko stručne prakse na trećoj godini preddiplomskog studija. Tad sam dobila praksu u JGL-u, odjel Marketing Controlling, gdje sam radila na izradi izvještaja prodajnih rezultata zemalja u kojima JGL posluje. Nakon ove prakse, i s obzirom da sam tada već učila ruski jezik (što je njima bila velika prednost), ponovo su me zvali, ali na studentski ugovor. Tada sam ponovo radila s njihovim sustavom i izvještajima te asistirala u izradi ključnih pokazatelja uspjeha potrebnih za poboljšanje određenih dijelova poslovanja. U konačnici, bilo mi je to izuzetno zanimljivo iskustvo jer sam se po prvi puta susrela s analitičkim dijelom poslovanja i to na pravom primjeru, što je „bacilo" potpuno drukčije svijetlo na svu teoriju naučenu na Fakultetu.
 

Znači, stručna praksa je bila „pun pogodak"?

Svakako. Osobito jer sam u to vrijeme još strašno dvojila između marketinga i ljudskih resursa kao smjerova buduće karijere. Iz tog sam razloga, na petoj godini, opet upisala stručnu praksu i završila u Liburnia Riviera Hotelima, točnije, u odjelu za upravljanje ljudskim resursima. Tamo sam dobila priliku raditi primarnu selekciju, sudjelovati u intervjuima i uobičajene administrativne poslove. No, po završetku prakse u trećem mjesecu, započela sam svoj prvi posao u Kompareu kao suradnik u digitalnom marketingu i čim sam vidjela što sve mogu naučiti u tom području, to je bilo to. Ljubav.
 

Prvi doticaj s realnim sektorom mi je bio putem kolegija Stručna praksa na trećoj godini studija. 


Imaš li hobije? Područje interesa?

Hobiji su mi vezani za struku i to zato jer uvijek želim naučiti nešto novo ili kako nešto poboljšati. U zadnje vrijeme se često dotičem dizajna i osnova programiranja. Nevezano za struku, odrasla sam u obitelji koja jako voli životinje, pa stalno spašavamo i udomljavamo nekog mačića i psića. Ima to i svoje uspone i padove, ali se fokusiramo na pozitivno. Također, do pred koju godinu sam izbjegavala kuhinju i nisam znala napraviti ništa više od kajgane, pašte sa sirom ili pestom genovese, ali sad već isprobavam brojne recepte i veseli me kada napravim nešto novo i ukusno.
 

Koji je tvoj glavni poticaj?

Učenje. Učenje novih stvari, aplikacija, računalnih programa, činjenica,... Čitanje statistika i studija iz raznih polja koja me zanimaju.
 

Jesi li, tijekom studiranja, sudjelovala na nekim seminarima, ljetnim školama,..?

Da. Nakon prve godine preddiplomskog studija, pohađala sam ljetnu školu u Sloveniji. Cijela škola je bila na temu lokalnih upravljačkih jedinica. Tu sam se povezala s odličnim stranim predavačima i studentima. Nakon te škole, išla sam i na 4. slovensku konferenciju društvenih studija u Pirani gdje sam prisustvovala predavanjima stranih predavača i starijih kolega. Na trećoj godini studija sam bila u organizaciji Ljetne škole našeg Fakulteta. Tijekom diplomskog studija sam išla na dosta gostujućih vannastavnih predavanja, a posebno mi je dobro u sjećanju ostalo ono od HUOJ-a o digitalnom PR-u. Nakon prvog posla, upisala sam se na specijalizaciju digitalnog marketinga, koju ovih dana dovršavam. Ovaj program mi je pružio dodatna znanja, ali i novi posao, s obzirom da mi ga je predavač ponudio još tijekom predavanja.
 

Pisala si i stručne članke. Jesu li i gdje objavljeni?

Jesam. Pisala sam članak za knjigu, u suradnji s kolegicom iz Rumunjske koju sam upoznala na ljetnoj školi u Sloveniji. No, knjiga je još u fazi izdavanja, pa ne mogu reći da imam objavljeni članak.
 

Kavo je tvoje iskustvo s poslodavcima, razgovorima za posao,..?

Kada se student trudi, kao što sada mogu skromno reći za sebe, profesori, prvenstveno oni kod kojih je student demonstrator, ga primjećuju i za njega daju preporuku poslodavcu. Ja sam imala veliku sreću da je to za mene napravila, ne jednom, nego dvaput, izv. prof. dr. sc. Ivana First Komen. U prvom navratu me preporuka dovela do razgovora za posao u Kompareu nakon kojeg su mi dali priliku i gdje sam potom ostala godinu i pol. Na svoju ruku otišla sam dalje te kada sam tražila novi posao i došla u kontakt sa svojim sadašnjim direktorom putem dodatnih edukacija u svojoj struci, profesorica je opet dala preporuku. Jedna stvar dovela je drugoj, a ja sam dobila posao u Nivagu.
 

Kad radiš ono što voliš, to prestaje biti posao.


Kako se istaknuti u masi drugih ljudi?

Treba željeti dati svoje vrijeme na raspolaganje onim ciljevima i ljudima u kojima vidimo ono nešto. Želja i ambicija su ono što nas svih razlikuje, a kako je previše pasivnih pojedinaca, mali iskorak iz mase, kao što su biti dostupan i željeti više, bude itekako zamijećen. Što bi poručila studentima našeg fakulteta i drugim mladim ljudima? Ako ih interesira nešto, neka krenu učiti o tome i usko povezanim područjima. Kao što nam je fakultet dao teorijsku bazu nakon koje možemo raditi generalne poslove za ekonomiste (čak 220 zanimanja!), tako vam bilo kakvo teorijsko znanje u nekoj struci daje prednost nad drugim kandidatima na tržištu rada. Učite, upisujte se na edukacije, idite na predavanja raznih predavača, putujte i pričajte s ljudima. To je ono što će vas istaknuti.
 

Za sam kraj, neki zaključak?

Kada radiš ono što voliš, to prestaje biti posao. Kada voliš ono što radiš, vrijeme prolazi jako brzo. Trčite za onim što volite, trudite se i budite strpljivi, ali nemojte zanemariti i druge elemente svog života.

Calendar

This page uses cookies in order to ensure better user experience. To continue using this site, click "I agree." Cookie settings can be configured in your web browser and you can learn more about or privacy policy here. I agree