Ivo Zubčić

Ivo Zubčić

BASIC INFO:

-25 godina
-završio Gospodarstvo Europske unije na Ekonomskom Fakultetu u Rijeci i Pomorski fakultet
-potpredsjednik studentske udruge Somnium
-voditelj projekta College2Business
-zaljubljenik u digitalni marketing
 
 

Od kuda ideja za organizaciju jednog takvog događaja kao što je College2Business?

Ideja College2Business-a je nastala uz suradnju s mojim kolegom Renatom Poljakom kao odgovorna sve veće nezadovoljstvo i negativan stav naših kolega prema tržištu rada i poslovnomusavršavanju, što posljednjih godina rezultira sve većim brojem odlazakamladih iz Hrvatske.Smatrali smo da moramo napraviti nešto što će većem broju mladih ljudi pružiti određenpoticaju njihovom poslovnom usavršavanju i samim time pokazati da je život i uspjeh u Hrvatskoj moguć.Tako je „rođen" College2Business.
 

A koja je tvoja motivacija?

Motivacija je tu iz razloga što se ne mirim strenutnim stanjem, smatram da ne treba čekatida netko drugi napravi promjene u društvu, većda promjene trebaju polaziti od nas samih. Kakoje,s vremenom,College2Business „rastao",takosu se povećavale motivacija i ambicija tečinjenica da se uvijek može više i bolje.
 

S kojim ste se preprekama susreli prilikom organizacije College2Business-a?

Ne mogu reći da sam naišao na veliku prepreku prilikom organizacije C2B-a. Sama organizacijakonferencije u 7 gradova Hrvatske iziskuje velik trud i jako puno uloženog vremena. Radno vrijeme u tom slučaju ne postoji i radiš dok god ne ostvariš cilj. Na kraju dolazi onaj neprocjenjiv osjećaj stvaralaštva u kojem shvatiš da s enešto, što se u prošlosti nalazilo u tvojim mislima, pretvorilo u realnost. Isto tako je važan i tim s kojima radim. Danas je broj studenata u organizaciji College2Business-a u stalnom porastu te očekujemo da će se u sljedećih mjesec dana udvostručiti. Sve su to proaktivni i ambiciozni studenti koji će jednog dana mijenjati sredinu u kojoj živimo. Imati takav tim i izgrađivati projekt s takvim ljudima je neprocjenjivo.
 

Neprocjenjiv je osjećaj stvaralaštva u kojem shvatiš da sve ono o ćemu si nekada sanjao, postaje stvarnost.

 

Zašto bi mladi trebali doći na C2B?

Konferencijom želimo potaknuti mlade, koji još uvijek ne znaju što želeu životu, na proaktivnost. Cijeli projekt je osmišljen kako bi im, uz pomoć naših govornika, dokazali da je uspjeh u Hrvatskoj moguć te načine na koje mogu kreirati svoju budućnost.
 

Koje su najljepše stvari koje su ti se desile zahvaljujući College2Businessu?

Timski rad prilikom organizacije konferencije, povezivanje s uspješnim poduzetnicima i razmjena iskustva s njima, i ono što sam ranije spomenuo-osjećaj stvaralaštva.
 

Kako je izgledala svakodnevica prije College2Bussinesa?

Prije College2Businessa sam završavao diplomske studije na Ekonomskom i Pomorskomfakultetu u Rijeci. Kolokviji, ispiti, seminari, predavanja-to je bila moja svakodnevica s obzirom da sam morao kombinirati dva fakulteta. Plus, zaljubljenik sam u digitalni marketing te se na tom polju nastojim svakodnevno usavršavati, unatoč svim obavezama.
 

Kako ti je bilo studirati na EFRI-u?

Studiranjena Ekonomskom fakultetu u Rijeci mi je pružilo velik iskorak u formalnom obrazovanju. Na diplomskom studiju sam upisao smjer Gospodarstvo Europske unije koji me jako zanimao te sam jako sretan što sam na tom smjeru polagao velik broj kolegija koji me zbilja interesiraju. 
 

Prednost EFRI-a je što od profesora i asistenata dobiješ jako veliku količinu znanja koju možeš primijeniti u praksi.

 

Što je za tebe uspjeh?

Jednom riječju: stvaralaštvo. Obožavam svoje ideje i zamisli, uz pomoć tima, pretvarati u realnost te na taj način stvarati novu vrijednost.
 

Najvažnija savjet koji si dobio od nekog uspješnog poduzetnika?

Od direktora jedne digitalne agencije i išlo je otprilike ovako: ako znaš duboko u sebi što želiš, doći ćeš do toga. Trebaš se malo mučiti da to izgradiš. Trebaš znati svoje slabosti i snage te ih analizirati, a potom definirati svoje ciljeve i želje u životu.
 

Koji bi ti savjet dao mladima? Kako pronaći tu motivaciju koja će te potaknuti da se izdvojiš iz mase i budeš drugačiji?

Postoje razni načini motivacije i oni se razlikuju od osobe do osobe. Ipak, smatram da je najbolja motivacija zapravo cilj koji želimo. Ukoliko nešto želimo postići tada nam je to motiv, no,ukoliko sumnjamo u ostvarenje svojih ciljeva, tada strah suzbija motivaciju.Znam da u Hrvatskoj situacija za mlade nije baš„bajkovita",ali je izuzetno bitno vjerovati u sebe, a to najčešće dolazi s iskustvom.
 

Planovi za naredne dvije godine?

Nastaviti raditi na osobnom razvoju i biti maksimalno angažiran u svakom pothvatu.
 

Zaključna riječ?

Kad me netko pita za zaključnu riječ uvijek se sjetim Stevea Jobsa, pa ću zaključiti ovaj intervjus riječima: „Stay hungry, stay foolish."
 

Calendar

This page uses cookies in order to ensure better user experience. To continue using this site, click "I agree." Cookie settings can be configured in your web browser and you can learn more about or privacy policy here. I agree