Međunarodno studijsko putovanje u Austriju i Sloveniju

Međunarodno studijsko putovanje u Austriju i Sloveniju

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci je za svoje studente, drugu godinu za redom, organizirao petodnevno međunarodno studijsko putovanje u Austriju i Sloveniju. Zbog zdravstvene  krize i preporučenih preventivnih mjera zaobiđeni su lokaliteti u sjevernoj Italiji, ali to nije nimalo utjecalo na ispunjenje cilja putovanja – upoznavanje uspješnih poduzeća kroz načine njihovog poslovanja i suočavanja s izazovima s kojima se svakodnevno susreću. U putovanju je sudjelovalo 30 odabranih  studenata različitih smjerova i svih godina studija na Ekonomskom fakultetu u Rijeci.

 

Kroz predavanja, prezentacije proizvoda i obilaske poduzeća, u Sloveniji su se predstavili: Luka Koper d.d., Grad Ljubljana, Pošte Slovenije – Logistički centar Maribor, Start up inkubator Savinjske regije te RIKO d.o.o.. U Austriji su ih ugostili tvornica Hirtera te središte BKS BANK AG u Klagenfurtu.

 

U cilju jačanja internacionalizacije, kroz studij na International Business na engleskom jeziku i  ostvarenih partnerstva s međunarodnom visokoobrazovnim institucijama, Ekonomski fakultet omogućava svojim studentima i iskustvo u međunarodnom kontekstu poslovanja te otvara vrata  nekim novim i drugačijim prilikama za razvoj karijere. 

 

Što o putovanju misle studenti?

 

Tijekom studijskog putovanja imali smo priliku vidjeti kako posluju međunarodna poduzeća, s kojim se izazovima, ali i prilikama svakodnevno nose. Osobno, najzanimljiviji mi je bio posjet Pošti Slovenije gdje su nam kroz prezentaciju, a kasnije i obilazak Logističkog centra, pobliže objasnili način funkcioniranja i općenito rada Pošte."

 

Ovakvih putovanja bi trebalo biti što češće! Kroz cjelokupni program putovanja upoznali smo se s poslovanjem mnogih poduzeća, ali smo se imali priliku i međusobno družiti. Kao najveću prednost bih svakako istaknula što smo vježbali engleski koji je bio službeni jezik putovanja, ali i priče o karijernom putu uspješnih poslovnih ljudi kao što je gradonačelnik Grada Ljubljane, gospodin Janković."

 

Cijelu galeriju fotografija sa studijskog putovanja pogledajte OVDJE.

Calendar

This website uses cookies to provide a better user experience and functionality. Find out more