Okrugli stol na temu „Akademska čestitost: putevi i stranputice“

Okrugli stol na temu „Akademska čestitost: putevi i stranputice“


U srijedu, 17. listopada s početkom u 12 sati održat će se Okrugli stol na temu „Akademska čestitost: putevi i stranputice" u prostoru caffe bara Akvarij, Kampus, Ulica Radmile Matejčić 5 na Trsatu. Moderatorica će biti prof. dr. sc. Sanja Barić, prorektorica za studije i studente. 


Uvodno će se nazočnima obratiti prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci. Panelisti su prof. dr. sc. Elvio Baccarini, pomoćnik rektorice za pitanja etike i akademske čestitosti, zatim prof. dr. sc. Jasminka Ledić, predsjednica sveučilišnog Vijeća časti, koja će predstaviti detaljnije Vijeće časti Sveučilišta u Rijeci, potom izv. prof. dr. sc. Lidija Bilić Zulle, pročelnica Katedre za medicinsku informatiku Medicinskog fakulteta u Rijeci, koja će govoriti na temu istraživanja fenomena plagiranja u akademskoj i znanstvenoj zajednici (2002. – danas). 


U ulozi panelista je i doc. dr. sc. Martina Mavrinac, Katedra za medicinsku informatiku Medicinskog fakulteta u Rijeci, koja će izlagati na temu „Kako izmjeriti plagiranje? Kad mjerimo, znamo li šta mjerimo?"  te još i dr. sc. Vanja Pupovac, Katedra za društvene i humanističke znanosti u medicini, Medicinski fakultet u Rijeci koja će govoriti na temu „ Raširenost znanstvenog nepoštenja pri Sveučilištu u Rijeci i prijedlozi eventualnih mjera". 


 Pozivaju se svi zainteresirani studenti i djelatnici da poprate ovaj najavljeni okrugli stol koji se organizira na temu problematiziranja akademske čestitosti. 


 


Calendar

This page uses cookies in order to ensure better user experience. To continue using this site, click "I agree." Cookie settings can be configured in your web browser and you can learn more about or privacy policy here. I agree