Psihološka pomoć nakon potresa

Psihološka pomoć nakon potresa

Veliki dio naših studenata i njihovih obitelji pretrpio je materijalnu štetu, a svi su bez iznimke zabrinuti i prestrašeni. Značajan dio zatražio je i kontakte psihologa kako bi dobili podršku u suočavanju s traumom i što prije mogli pristupiti uobičajenim aktivnostima punim kapacitetom.

 

U nastavku Vam dostavljamo nekoliko korisnih kontakata za koje vjerujemo da bi mogli biti od pomoći:

 

1.       Psihološku pomoć za studente Sveučilišta u Rijeci pruža Psihološko savjetovalište. S obzirom na potrebu zaštite vaše privatnosti morate im se obratiti osobno na kontakte koji su navedeni na https://www.ssc.uniri.hr/hr/psiholosko-savjetovaliste.html.

2.       Prije nekoliko tjedana pokrenut je i program pomoći  "Besplatno on-line psihološko savjetovanje za mlade Riječane" na https://svejeok.hr/. Siguran sam da će vam pomoći jer ste studenti Sveučilišta u Rijeci.

3.       Pomoć se može zatražiti u Centru za kognitivno bihevioralnu terapiju na adresi https://kognitivno-bihevioralna-terapija-akm.hr/psiholoska-pomoc-nakon-potresa/

4.       "BRINI O SEBI – BUDI DOBRO – proŽIVI COVID” projekt je koji ima za cilj pružanje psihološke podrške mladima u Hrvatskoj i očuvanje mentalnog zdravlja mladih za vrijeme pandemije koronavirusa, koji su pokrenuli Središnji državni ured za demografiju i mlade i Hrvatska psihološka komora. Detalji dostupni na https://demografijaimladi.gov.hr/vijesti-4693/telefonske-linije-za-psiholosku-pomoc-na-potresom-pogodjenom-podrucju/5861

5.       U Rijeci psihološku pomoć možete dobiti i u KBC Rijeka (http://kbc-rijeka.hr/psiholoska-pomoc-gradanima-zbog-pandemije-koronavirusa/) te u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Primorsko goranske županije (https://www.zzjzpgz.hr/index.php?show=psiholosko).   

 

Nadamo se da će se cjelokupna situacija u što skorijem roku normalizirati.

 

prof.dr.sc. Alen Host

dekan Ekonomskog fakulteta u Rijeci


 

Calendar

This website uses cookies to provide a better user experience and functionality. Find out more