Sveučilišna knjižnica Rijeka

Sveučilišna knjižnica Rijeka

Aktivnosti knjižnice do kraja 2020.

Ako je listopad tradicionalno mjesec studenata, novih početaka i nove akademske godine, pa tako  knjižnica listopad posvećuje svojim studentima, studeni je definitivno mjesec kulture, ovrta na tradiciju i kulturnu baštinu. Tako ćemo i ove godine obilježiti oba značajna mjeseca za Sveučilišnu knjižnicu Rijeka.

 

Listopad

Tjedan brucoša od 12. do 16. listopada sa Happy hour terminom svakog popodneva: online upis za sve brucoše u terminu od 15.00 do 17.00 sati s cijenom upisa 25 kn što je 50% redovite godišnje upisnine.

Upisi se vrše online i svi brucoši mogu pristupiti upisnici.

Informacije na linku: https://svkri.uniri.hr/hr/home/vijesti/tjedan-bruco%C5%A1a-u-svkri.html

 

U istom tjednu Sveučilišna knjižnica Rijeka pustit će u javnost „Vodič za studente", mrežnu stranicu edukativnog sadržaja s naglaskom na pretraživanje i citiranje literature osmišljen s ciljem za samostalno snalaženje studenata u informacijskom okružju. Vodič će sadržavati upute o korištenju informacijskih alata koji služe kao potpora na daljinu učenju i pisanju radova.

Ovim edukativnim materijalom koji je rezultat rada informacijskih stručnjaka naše knjižnice ponovo ćemo biti prvo Sveučilište u RH koje je ovakav sadržaj strukturirano i jednoobrazno ponudilo svojim studentima i svim zainteresiranim korisnicima.

 

Studeni

Tjedan Benja 2.0 ili tjedan glagoljice s osobitim osvrtom na 490. godina od rada riječke glagoljske tiskare Šimuna Kožičića Benje biti će obilježen od 9. do 13. studenog u organizaciji Grada Rijeke i udruge Tipeflow, a Sveučilišna knjižnica Rijeka i Filozofski fakultet sudjeluju u suorganizaciji. Gotovo sva predavanja biti će u dvorani Izložbe Glagoljice, a knjižnica je koautor u sadržajnom smislu izložbe na postamentima na Korzu koja će pratiti program. Knjižnica kao čuvarica kulturne baštine i memorije grada, osigurala je povijesne izvore za postav ove izložbe.

 

23. studenog 2020. na datum osnutka Isusovačkog kolegija u Rijeci, koji je 1627. godine započeo s radom i čiji knjižni fond i danas baštini Sveučilišna knjižnica Rijeka, predstavit ćemo javnosti online cjelovitu zbirku inkunabula, svih inkunabula koje postoje na Sveučilištu u Rijeci, a nalaze se u fondu središnje knjižnice. Zbirka će biti javno dostupna na mrežnim stranicama knjižnice.

 

 


Calendar

This page uses cookies in order to ensure better user experience. To continue using this site, click "I agree." Cookie settings can be configured in your web browser and you can learn more about or privacy policy here. I agree