Sveučilišna knjižnica Rijeka

Sveučilišna knjižnica Rijeka

Aktivnosti knjižnice do kraja 2020.

Ako je listopad tradicionalno mjesec studenata, novih početaka i nove akademske godine, pa tako  knjižnica listopad posvećuje svojim studentima, studeni je definitivno mjesec kulture, ovrta na tradiciju i kulturnu baštinu. Tako ćemo i ove godine obilježiti oba značajna mjeseca za Sveučilišnu knjižnicu Rijeka.

 

Listopad

Tjedan brucoša od 12. do 16. listopada sa Happy hour terminom svakog popodneva: online upis za sve brucoše u terminu od 15.00 do 17.00 sati s cijenom upisa 25 kn što je 50% redovite godišnje upisnine.

Upisi se vrše online i svi brucoši mogu pristupiti upisnici.

Informacije na linku: https://svkri.uniri.hr/hr/home/vijesti/tjedan-bruco%C5%A1a-u-svkri.html

 

U istom tjednu Sveučilišna knjižnica Rijeka pustit će u javnost „Vodič za studente", mrežnu stranicu edukativnog sadržaja s naglaskom na pretraživanje i citiranje literature osmišljen s ciljem za samostalno snalaženje studenata u informacijskom okružju. Vodič će sadržavati upute o korištenju informacijskih alata koji služe kao potpora na daljinu učenju i pisanju radova.

Ovim edukativnim materijalom koji je rezultat rada informacijskih stručnjaka naše knjižnice ponovo ćemo biti prvo Sveučilište u RH koje je ovakav sadržaj strukturirano i jednoobrazno ponudilo svojim studentima i svim zainteresiranim korisnicima.

 

Studeni

Tjedan Benja 2.0 ili tjedan glagoljice s osobitim osvrtom na 490. godina od rada riječke glagoljske tiskare Šimuna Kožičića Benje biti će obilježen od 9. do 13. studenog u organizaciji Grada Rijeke i udruge Tipeflow, a Sveučilišna knjižnica Rijeka i Filozofski fakultet sudjeluju u suorganizaciji. Gotovo sva predavanja biti će u dvorani Izložbe Glagoljice, a knjižnica je koautor u sadržajnom smislu izložbe na postamentima na Korzu koja će pratiti program. Knjižnica kao čuvarica kulturne baštine i memorije grada, osigurala je povijesne izvore za postav ove izložbe.

 

23. studenog 2020. na datum osnutka Isusovačkog kolegija u Rijeci, koji je 1627. godine započeo s radom i čiji knjižni fond i danas baštini Sveučilišna knjižnica Rijeka, predstavit ćemo javnosti online cjelovitu zbirku inkunabula, svih inkunabula koje postoje na Sveučilištu u Rijeci, a nalaze se u fondu središnje knjižnice. Zbirka će biti javno dostupna na mrežnim stranicama knjižnice.

 

 


Calendar

This website uses cookies to provide a better user experience and functionality. Find out more