Uloga energetike u hrvatskom gospodarstvu

 Uloga energetike u hrvatskom gospodarstvu

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Na svjetskom energetskom tržištu neprestano svjedočimo promjenama koje umnogome utječu na gospodarstvo svake pojedine države, pa tako i Hrvatske. Što možemo očekivati i kako se spram tih promjena trebamo postaviti, na svom će predavanju "Uloga energetike u hrvatskom gospodarstvu" na Ekonomskom fakultetu u Rijeci 27. ožujka 2018. godine u 12 sati govoriti predsjednik Uprave JANAF-a, dr. sc. Dragan Kovačević.


Predavanje će se održati u dvorani Aneksa. Namijenjeno je studentima Ekonomskog fakulteta u Rijeci, ali i zainteresiranoj javnosti, s obzirom na to da je riječ o atraktivnoj temi. Utjecaje s energetskog tržišta, poput kontinuiranog rasta cijene nafte, svi ćemo osjetiti, a dr. sc. Kovačević iznijeti će svoje viđenje kako s tim uskladiti ekonomsku politiku na najbolji mogući način. Hrvatska, naime, uvozi čak 57 posto potrebnih energenata, pa je stoga nužno imati dobru gospodarsku strategiju koja prati promjene na energetskom tržištu.


Predavanje dr.sc. Dragan Kovačevića održat će se u okviru projekta Hrvatske naklade za znanost "Ekonomski i socijalni učinci reformi u energetskom sektoru na održivi ekonomski rast". Dr. sc. Kovačević je i gost predavač na poslijediplomskom specijalističkom studiju Ekonomija energetskog sektora, multidisciplinarnom studiju koji EFRI izvodi u suradnji s Energetskim institutom Hrvoje Požar.
 
Predavanje je organizirano u sklopu projekta IP-‎2013-11-2203 kojeg financira Hrvatska zaklada za znanost.


Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane građane, uz prethodnu prijavu, najkasnije do 26. ožujka u 12 sati. Prijaviti se možete OVDJE


Calendar

This page uses cookies in order to ensure better user experience. To continue using this site, click "I agree." Cookie settings can be configured in your web browser and you can learn more about or privacy policy here. I agree