Viktorija Knapić

Viktorija Knapić

BASIC INFO:

-studentica na prvoj godini diplomskog studija, smjer Financije i bankarstvo
-najbolja studentica u generaciji
-obožavateljica prirode, sporta,glazbe i životinja, a u budućnosti bi se voljela iskušati u seoskom turizmu
 

Reci nešto kratko o sebi.

Dolazim iz Pazina gdje sam pohađala osnovnu i srednju školu. Trenutno sam na 1. godini diplomskog studija, smjer Financije i bankarstvo. Volim prirodu, sport, životinje, glazbu, sve što volemladi.
 

Iskušala si se i na Radiu Sovi?

Tako je. Na Radio Sovi–studentskom radiju Radio Rijeke i Sveučilišta u Rijeci, sam radila kao glazbeni urednik i tonski realizator. Bila sam zadužena za puštanje glazbei 'dizanje mikrofona', drugim riječima, za tehniku. Oduvijek me zanimala glazba i svi njeni žanrovi, ali i onaj „tehnički' dio", zvuk i produkcija. Na radiju sam pronašla savršenu kombinaciju svih tih dijelova. Osim toga, izrađivala sam i emisiju „Glazbom kroz vrijeme" u kojoj su se predstavljali važni glazbeni događaji koji su se dogodili na određeni datum.
 

Čemu su te ti poslovi na Radio Sovi, ali i ostali koje si radila, naučili?

S obzirom da već nekoliko godina,tokom ljetne sezone, radim kao sezonac, mogu reći da je svaki posao bio izazov za sebe. Dva ljeta sam radila kao turistički animator, jednu sezonu u računovodstvenoj firmii na blagajni, te posljednju sezonu kao recepcionar u jednom kampu u Poreču. Svi ti poslovi i Radio Sova su me naučili većoj odgovornosti, a za poslove u animaciji smatram da su mi izuzetno pomogli u razvoju socijalnih vještina, stjecanju daljnjih poznanstava i općenito komunikaciji s ljudima. Tamo sam se oslobodila straha i srama, a zadnje sam sezone na recepciji stekla pregovaračke vještine te naučila brzo i efikasno rješavati probleme.
 

Svaki posao je bio izazov za sebe.  Međutim, zahvaljujući njima,  stekla sam pregovaračke vještine  te naučila brzo i efikasno rješavati probleme. 

 

Imaš neke hobije?

Rekreativno se bavim sportskim penjanjem i crossfitom. Sportsko penjanje (bouldering) treniram u Pazinu i to najčešće za vikende kad odem doma. Sada koristim svaki slobodan terminza odlazak na boulder i odrađivanje dobrog treninga s ekipom. Upravo smo ovaj vikend biliu Zadar na jednom natjecanju, a u ponedjeljak me već „čekao" kolokvij. Međutim, sve sestiže uz dobru organizaciju. Crossfit treniram dok sam u Rijeci, a treneri uvijek uspiju izvući maksimum iz mene. Tu su me naučili da uvijek mogu puno više od onog što mislim da mogu, samo trebam osloboditi „kočnicu"u glavi.
 

Kako si uspjela kombinirati sve te aktivnosti i biti studentica generacije?

Sve se obveze mogu riješiti, samo uz pravovremenu pripremu, dobro posložene prioritete i dobru organizaciju. Ako znam da imam kolokvij u ponedjeljak, a željela bih za vikend na izlet, onda naučim kao da pišem kolokvij u petak. Naravno, redovito učenje je tu jedan od bitnih faktora, koji mi najviše koristi u smanjenju stresa.
 

Kako izgleda jedan tvoj radni dan?

Nastojim da mi svaki dan bude zanimljiv i drugačiji, ali se svede na osnove-odslušam predavanja, popodne učim i obavim trening. To je suština na koju onda uvijek nadodajem kave i druženja s prijateljima,  istraživanje  Rijeke,  šetnje  po  Terminalu,  kino...  Povremeno  radim  doma  u računovodstvu. Na kraju dana se okrenem sebi i kroz dan zapostavljenim stvarima koje me ispunjavaju–čitam knjige koje me zanimaju, prošetam i slično. Raspodjela vremena je jako bitna.
 

Fakultet je postavio čvrste temelje za koji god se smjer odlučim u budućnosti . 

 

Što poslodavci, po tvom mišljenju, traže od zaposlenika?

Traži  se  prije  svega  znanje,  spretnost,  prilagodljivost,  sposobnost stalnog učenja i primjene novih znanja, a način na  koji će se to steći ovisi od studenta do  studenta. Netko to može naučiti sve na fakultetu, dok će netko to ostvariti kroz prakse, volontiranja i slično. Ipak, sve ovisi od poslodavca do poslodavca što će tražiti, kao i tipa posla na  koji se prijavljujemo. Ako želimo biti marketing stručnjaci, onda se kroz fakultet moramo dokazati  na tom području,  napraviti neki projekt na tu temu kako bi poslodavac vidio da smo zainteresirani  i da imamo već neka znanja i iskustva na tom području.
 

Gdje se ti vidiš za 2 - 3 godine?

U narednim godinama planiram otići na Erasmus . Još odlučujem u koju zemlju, a li jako me zanimaju Portugal i sjever Italije. Također, voljela bih otići i u Ameriku putem Work and Travel  programa, a planiram nastaviti s penjanjem i crossfitom  te napredovati  čim više. Pokušat ću se, isto tako, još malo definirati po pitanju  buduće karijere, ali za  sad me zanima razvoj seoskog turizma u Istri.
 

Zašto seoski turizam?

Zanima me seoski turizam jer sam veoma usmjerena prirodi i pokušavam svaki slobodni trenutak provesti van kuće. Trenutno, radi fakultetskih obaveza, se ne mogu upustiti u realizaciju te moje želje, ali svašta se može dogoditi. Definitivno bih voljela stvoriti jednu oazu mira i opuštanja, gdje bi gosti uvidjeli kako je kod nas lijepo, te da se ne nudi samo more kao glavni proizvod, već i da  unutrašnjost ima svojih čari i ljepota.
 
 

Poslodavci traže znanje, spretnost, prilagodljivost, sposobnost stalnog učenja i primjene novih znanja.

 
 

Koje područje u ekonomiji te zanima?

U ekonomiji me posebno zanimaju financije i računovodstvo, a pomalo i bankarstvo. Ovaj dio s  brojkama mi je oduvijek, kroz školovanje, bolje ležao i tu sam se pronašla. Budući da kod kuće imamo računovodstvenu tvrtku, tamo učim iz prakse i dodatno proširujem svoja znanja. To mi je  neizmjerno pomoglo pri shvaćanju poslovanja i razlici između teorije i stvarnog života. Dakle, sigurno se mogu zamisliti u tom području i kako nastavljam obiteljsku tradiciju.
 

Za kraj, što bi poručila kolegama na Fakultetu ?

Da uče i da se trude jer Fakultet pruža puno znanja koja se nadograđuju kroz godine. Također, vjerujem u to da se trebaju jasno definirati ciljevi i odmah početi raditi na  njihovom  ostvarivanju  jer kada  jednom  imamo jasno definirane ciljeve lakše ćemo prepoznati i prilike koje nam se nude .

Calendar

This page uses cookies in order to ensure better user experience. To continue using this site, click "I agree." Cookie settings can be configured in your web browser and you can learn more about or privacy policy here. I agree