XX. Interkatedarski skup Katedri za financije

XX. Interkatedarski skup Katedri za financije

Katedra za financije Ekonomskog fakulteta u Rijeci, 25. lipnja 2021. organizirala je XX. Interkatedarski skup Katedri za financije čiji je cilj bio razmjena ideja iz područja financija, kao i izazova s kojima se susreću naše katedre. Skup je održan u sklopu Economics of Digital Transformation (EDT) konferencije u hibridnom obliku kao zasebna sesija. Skupu je prisustvovalo 28 sudionika, od čega 22 on-site i 6 on-line sa sljedećih institucija: Ekonomski fakultet u Rijeci, Ekonomski fakultet u Zagrebu, Ekonomski fakultet u Osijeku, Ekonomski fakultet u Splitu, Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" Pula, Sveučilište u Dubrovniku - Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju i Ekonomski fakultet u Sarajevu.

 

Skup je započeo u 9:30 s izlaganjem Borisa Vujčića, Guvernera Hrvatske narodne banke i Ante Žigmana, Predsjednika Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga, na aktualnu temu: STATE OF AFFAIRS: FINANCIAL AND MONETARY ISSUES. U 11:00 sati, dekan Ekonomskog fakulteta u Rijeci, prof. dr. sc. Alen Host pozdravio je okupljene, nakon čega je započeo radni dio skupa.

 

Okupljanje katedri je, pored stručnog, imalo i znanstveni karakter te su u okviru skupa prezentirani sljedeći znanstveni radovi:

 

Helena Blažić, Sveučilište u Rijeci, Ekonomski fakultet, Republika Hrvatska 

SMART CITY/LOCAL TAX: SPECIFIC CONSUMPTION/SALES TAX FOR THE POST COVID CROATIA

 

Marijana Oreb, HAMAG BICRO, Zagreb, Republika Hrvatska

Saša Drezgić, Sveučilište u Rijeci, Ekonomski fakultet, Republika Hrvatska 

ROLE OF GOVERNMENT GUARANTEE MEASURES IN COVID-19 CRISIS

 

Ana Rimac Smiljanić, Sveučilište u Splitu, Ekonomski fakultet, Republika Hrvatska

Blanka Škrabić Perić, Sveučilište u Splitu, Ekonomski fakultet, Republika Hrvatska 

RESIDENTS’ PERCEPTIONS OF PEER-TO-PEER ACCOMMODATION IN THE NEIGHBORHOODS AFTER COVID-19 OUTBREAK

 

Iris Lončar, Sveučilište u Dubrovniku, Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, Republika Hrvatska

Nika Limov, Sveučilište u Dubrovniku, Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, Republika Hrvatska

ACCEPTANCE OF CRYPTOCURRENCIES BY CROATIAN CITIZENS

 

Moderator skupa bila je prof. dr. sc. Mira Dimitrić s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

 

Rasprava o pitanjima vezanim za katedre za financije, posebice o problemima funkcioniranja u novonastalim pandemijskim uvjetima tijekom protekle godine, nakon formalnog dijela skupa, nastavila se na ručku, a skup je završen razgledom grada Opatije s obilaskom glavnih opatijskih znamenitosti.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Calendar

This page uses cookies in order to ensure better user experience. To continue using this site, click "I agree." Cookie settings can be configured in your web browser and you can learn more about or privacy policy here. I agree