Muzeji, kazališta i kina

Muzeji, kazališta i kina

Grad Rijeka, treći po veličini grad u Hrvatskoj, smješten u Kvarnerskom zaljevu okružen brdima i planinama u zaleđu, otocima na horizontu i desecima manjih pitoresknih gradića i mjestašca u neposrednoj blizini.  Rijeka, uz svu bogatu povijest, nije razvikani  grad umjetnosti,  ali je zato itekako priznat od struke i  istinskih poznavatelja  te proglašen Europskom prijestolnicom  kulture 2020 godine, pobijedivši u konkurenciji  puno većih i poznatijih gradove. 
 
Nekad najpoznatiji industrijski i lučki grad, danas je moderni studentski grad s bogatom industrijskom baštinom, novom lukom i modernim Kampusom na Trsatu.

Muzeji i izložbe

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka već je četiri desetljeća jedno od najvažnijih stjecišta kulture u Gradu. Svojim se stalnim postavom i mnogim vrijednim izložbama iz svog ili fundusa ostalih hrvatskih muzeja uključuje u obilježavanje važnih događanja vezanih uz povijest i kulturu Rijeke, Primorsko-goranske županije i Hrvatske, otkrivajući i tako djeliće nedovoljno poznate prošlosti.

Cijena ulaznice za studente uz predočenje x-ice iznosi 2 eura, dok je četvrtkom besplatan ulaz.

 

Prirodoslovni muzej Rijeka bavi se očuvanjem i prikupljanjem prirodoslovnih predmeta s područja Primorsko-Goranske županije te područja Istre i cjelokupnog Gorskog kotara.

Cijena ulaznice za studente uz predočenje x-ice iznosi 1,33 eura.

Muzej grada Rijeke

Muzej grada Rijeke je opća kulturno-povijesna, gradska muzejska ustanova. Njegov rad obilježava prikupljanje, obrađivanje i restauriranje dragocjene građe, organiziranje istraživačkih projekata, postavljanje značajnih izložbi i objavljivanje opsežnih kataloga s temama iz novije gradske povijesti.

Aktualni postav Muzeja je izložba „Torpedo"  U fazi završnog uređenja je Palače šećerane.

Cijena ulaznice za studente uz predočenje x-ice iznosi 2,60 eura.

 

Muzej moderne i suvremene umjetnosti zastupa ideju da umjetnost pripada svima zato s posjetiteljima dijelimo uzbuđenje otkrivanja novih suvremenih umjetnika/ica ,znanje o ključnim radovima domaće umjetnosti i njezinim vezama s međunarodnim kontekstom te otkrivamo tajne modernizma.

Cijena ulaznice za studente uz predočenje x-ice je 1,30 eura.

 

Peek&Poke – Muzej informatike i muzej djetinjstva prvi je hrvatski muzej računala i informatičke opreme te je prvi muzej djetinjstva u Hrvatskoj. 

Cijena ulaznice za studente uz predočenje x-ice iznosi 7 eura.


Kazališta

Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca Rijeka od povijesne 1946. pa do danas, svojom kvalitetom izvedbi uspio je postaviti visoke kazališne i umjetničke kriterije i izboriti se za zasluženo mjesto jednog od kvalitetom vodećih kazališta u Hrvatskoj.

Studenti ostvaruju popust od 40% pri kupnji sezonske pretplate.

 

Kulturni centar Kalvarija – Ri Teatar od 2001 do danas Ri Teatar je zahvaljujući svom prostoru izveo više od 30 premijera za odrasle i 27 premijera za djecu. Uz to Ri Teatar je ostvario i više od 400 gostovanja širom Lijepe naše.


Cijena ulaznice iznosi 40 kuna. Popust je moguće ostvariti za grupe veće od 10 osoba. 

 

KINA

Art kino Croatia


Art-kino djeluje kao platforma za razvoj riječke audiovizualne djelatnosti te je preuzelo na sebe ulogu promotora filmske kulture. Art-kino nije mjesto, samo prikazivanja i gledanja filmova, već i rasprave o njima, edukacije, komunikacije i istraživanja umjetnosti pokretnih slika, filmske refleksije i refleksije o filmu.

Popust na ulaznice za redovan program Art-kina moguć je učlanjenjem u Filmski klub Art-kina te u tom slučaju redovna cijena ulaznice iznosi 3,00 EUR (22,60 kn).

 

Blitz Cinestar


Najveće i jedino riječko 4xd kino sa 4946 četvornih metara prostora 8 kino dvorana i ukupno 1890 sjedala nalazi se na petom katu Tower centra.

Cijena studentske karte ovisi o terminu, odabiru sjedišta i odabiru produkcije. Za ostvarivanje popusta potrebno je učlaniti se u Cinestar Student Club .


 

Undergraduate studies Graduate studies Postgraduate studies Study Programs in English

Calendar

This website uses cookies to provide a better user experience and functionality. Find out more