Home
About us
Student billboard & Faculty news
Introduction
Administrative and technical staff
Eco EFRI
International activites
Press clipping
Charity work
Legal Framework
Javna objava o trošenju sredstava proračunskih korisnika
Recruitment selection process
Study Programs in English
Search
EFRI Gospodarski forum
EFRI Gospodarski forum 2023
Study Programs in English
Search
EDT konferencija
Zbornik radova EDT konferencije
Study Programs in English
Search
Study programs
Integrated undergraduate and graduate study
Undergraduate studies
Graduate studies
Postgraduate studies
Online studies
Study Programs in English
City of Rijeka
Study Programs in English
Search
Professors & Research
Conferences organized by EFRI
Teaching staff
EFRI EXCLUSIVE papers
Zbornik radova Ekonomskog fakulteta u Rijeci/ Proceedings of Rijeka Faculty of Economics
Projects
Centre for Health economics and Pharmacoeconomic
Faculty Council
Scientific conferences
Intranet
Study Programs in English
Search
Life at EFRI
ALUMNI EFRI
Health & Wellbeing
EFRI sport
Student associations
Summer School
Life Long Learning
Library
Student mobility and Internationalization
Study Programs in English
Search
The Career Centre
About
Od Fakulteta do zaposlenja - iskustva studenata
Events and Activities
Cooperation with Business Community
Project CEZAR
Internship
EFRI stars
Job announcement
Contact
Study Programs in English
Search
Contact us
Working hours
Izjava o digitalnoj pristupačnosti
Ask us
How to reach us?
Access to informations
Data Protection Officer
Privacy statement
Study Programs in English
Search
Photo album
You are here
Study programs
Undergraduate studies
Freshmen corner
Studentski recepti
Salata od batata - by Jamie Olive
Sastojci
2 velika slatka krumpira
500 g zrelih rajčica različitih boja
4 mlada luka
50g rukole
40g feta sira
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Očistite batat, te položite u pleh za pečenje i pecite 1 sat ili dok ne omekša. Kad je gotovo, grubo nasjeckajte rajčice i sitno narežite mladi luk, a zatim sve to prelijte s 1 žlicom ekstra djevičanskog maslinovog ulja i malo vinskog octa. Kušajte i začinite do savršenstva soli i crnim paprom. Mekani krumpir natrgajte između dva tanjura. Probacite rukolu zajedno s rajčicama, a zatim nasložite na hrpu. Izmrvite fetu i prelijte s 1 žličicom ekstra djevičanskog maslinovog ulja.
Salata s tunom
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme: 10 min
Cijena namirnice: cca 30 kn
Sastojci
500 g tjestenine
1 zelena paprika
1 crvena paprika
1 ljubičasti luk oko 400 g tuna komada iz konzerve
140 g kukuruza (jedna manja konzerva)
2 vrećice majoneze
1 ili 2 kisela vrhnja
sol papar
Priprema
Stavite tjesteninu u kipuću vodu da se skuha. Dok se tjestenina kuha narežite paprike i luk na sitno, iz konzerve ocijedite tunu i kukuruz. Skuhanu tjesteninu ocijedite i operite pod hladnom vodom. U tjesteninu umiješajte majonezu, kiselo vrhnje i ostale sastojke koje ste narezali i pripremili. Sve dobro pomiješajte i začinite po želji (sol, papar).
Pašta s cherry rajčicama i feta sirom
Za 2 osobe
Vrijeme pripreme: 25 min
Cijena namirnice: cca 40kn
Sastojci
250 g cherry rajčice
100 g feta sira
200 g tjestenine
2 režnja češnjaka
4 žlice ulja
Bosiljak
Sol
Papar
Priprema
1. Rajčice operite i ubacite u posudu za pečenje. Feta sir stavite na sredinu posude, između rajčica, očistite 2 režnja češnjaka i dodajte ih u komadu u posudu.
2. Začinite solju, paprom, bosiljkom i uljem.
3. Stavite peći u pećnicu zagrijanu na 250 stupnjeva i pecite 10 minuta.
4. Za to vrijeme zagrijte vodu u loncu i skuhajte paštu (al dente).
5. Nakon 10 minuta izvadite posudu iz pećnice i pomoću vilice skašite rajčice, feta sir i češnjak.
6. Ocijeđenu paštu prebacite u posudu za pečenje s umakom i sve dobro promiješajte.
Rižoto sa šampinjonima
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme: 20 minuta
Cijena namirnica: cca 25 kn
Sastojci
200 g riže
250 g šampinjona
250 g vrhnja za kuhanje
600 ml vode
Maslac
Sol
Papar
Priprema
1. Očistiti i narezati šampinjone na sitno i pržiti na tavi 10-ak minuta.
2. Kad ispuste svu vodu, dodati malo maslaca.
3. U tavu sa šampinjonima dodati rižu i promiješati.
4. Postepeno dodavati vodu i miješati cca 15 minuta dok riža ne omekša.
5. Dodati vrhnje za kuhanje i začiniti po želji (sol, papar).
6. Prokuhati još 2-3 minute uz stalno miješanje te maknuti s vatre.
Tortilla sa šunkom i sirom
Za 2 osobe
Vrijeme pripreme: 5 minuta
Cijena namirnica: cca 25 kn
Sastojci
4 tortilje
50 g šunke
50 g sira
Zelena salata
2 rajčice
Priprema
1. Zagrijte tortilju u tavi s obje strane na laganoj vatri
2. Okrenete ju, na jednu polovicu stavite ribani sir ili u ploškama, šunku, malo salate i narezane rajčice te preklopimo drugom polovicom i pečemo dok ne pozlati s obje strane.
3. Razrežete ih na 4-6 komada i poslužite s umakom po želji.
Pizza kruh
Vrijeme pripreme: 45 minuta
Cijena namirnica: 30 kn
Sastojci
Pasirana rajčica
200-300 g sira
200-300 g šunke
Origano
Tijesto za pizzu
Priprema
1. Razvući tijesto za pizzu.
2. Premazati tijesto pasiranom rajčicom, posuti origano i posložiti sir i šunku na tijesto.
3. Narezati i slagati narezane dijelove u kalup obložen masnim papirom.
4. Kalup staviti u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 40 minuta.
Banana kruh
Vrijeme pripreme: 45 minuta
Cijena namirnica: cca 35 kn
Sastojci
3 zrele banane
1 jaje
Prstohvat soli
50 ml ulja
1 i ½ šalice mekog brašna
1 šalica šećera
1 žlica praška za pecivo ili sode bikarbone
*Šalica od 2 dcl
Priprema
1. Pećnicu upalite na 180 stupnjeva i ostavite da se ugrije.
2. U posudi izdrobite banane, dodajte im umućeno jaje, prstohvat soli i ulje. Sve dobro izmješajte.
3. Zatim u to dodajte brašno, šećer i prašak za pecivo. Ponovno sve dobro izmješajte pjenjačom.
4. Tepsiju obložite masnim papirom za pečenje , smjesu izlijte u tepsiju, malo poravnajte i stavite peći oko 40 min.
5. Provjerite je li kruh gotov tako da ubodete čačkalicu (čačkalica treba ostati suha).
6. Izvadite iz pećnice i pustite da se malo ohladi prije rezanja.
Salata s piletinom
Za 1 osobu
Vrijeme pripreme: 15 minuta
Cijena namirnica - cca 30 kuna
Sastojci
- 100 g piletine
- 100 g zelene salate
- 100 g feta sira
- 1–2 rajčice
- trećina konzerve kukuruza
Preljev:
- tekući jogurt
- malo meda
- maslinovo ulje
- ocat
Piletinu izrezati na kockice i peći na tavi otprilike 10 minuta. Kukuruz malo popržiti na ulju. Rajčicu i feta sir također narezati na male komade te preliti sve dressingom.
Pašta s tunom
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme i kuhanja: 15 minuta
Cijena namirnica - cca 20 kuna
Sastojci
500 g tjestenine po želji
1 glavica luka
1 konzerva tunjevine
200 g Vrhnja za kuhanje
po želji
soli i papra
malo peršina
malo maslinovog ulja
Skuhati tjesteninu po izboru.
Luk sitno nasjeckamo te ga dinstamo na malo ulja dok ne poprimi zlatnožutu boju.
Ocijedimo tunjevinu, dodamo je luku i pustimo da se pirja 2-3 minute. Ulijemo vrhnje za kuhanje te dodamo sol, papar i peršin.
Tjesteninu prelijemo umakom od tunjevine.
STUDENTSKE PALAČINKE
Za 20 - 25 palačinki (ovisi o veličini tave)
Vrijeme pripreme i pečenja: 15 minuta
Cijena namirnica - cca 20 kuna
Sastojci:
3 jaja
250 g brašna (pola glatkog i pola oštrog)
350 ml mlijeka
1 dl mineralne vode
malo soli
2 žličice ulja
pola žličice ruma
1. Pjenasto umutite cijela jaja, izmiješajte dok ne dobijete homogenu smjesu, ulijte ulje pa mlijeko i izmiješajte.
2. Potom uz neprestano miješanje pjenjačom sipajte brašno dok ne potrošite zadanu mjericu, dodajte prstohvat soli i malo ruma tek toliko da smjesa dobije aromu, a još važnije da spriječite upijanje ulja.
3. Ako vam se smjesa čini gusta, razrijedite je mineralnom vodom.
Palačinke možete namazati džemom od jagoda ili marelice ili slavnim namazom od lješnjaka.
Undergraduate studies
NEW study program in Economics (enrollment in the 1st year from the ay 2021/2022)
Study program in Economics (held only in Croatian)
NEW study programs in Business Economics (enrollment in the 1st year from the ay 2021/2022)
Study program in Finances (held only in Croatian)
Study program in Marketing (held only in Croatian)
Study program in International Business (held in Croatian)
Study program in Management (held only in Croatian)
Study program in Entrepreneurship (held only in Croatian)
Study program in Finance online (held only in Croatian)
Study program in Management online (held only in Croatian)
Study program in Entrepreneurship online (held only in Croatian)
Study program in Economics (enrollment in the 1st year after the ay 2021/2022)
Study Program - Economics
Study programs in Business Economics (enrollment in the 1st year before the ay 2021/2022)
Online Undergraduate Degree Programs
Finance and Accounting
Marketing
International Business (held in Croatian language)
Management
Enterpreneurship
International Business (held in English language)
Graduate studies
Novi studijski program - Ekonomija (za upise od 2021./2022.)
SMJER - Ekonomija razvoja
Novi studijski program - Poslovna ekonomija (za upise od 2021./2022.)
SMJER - Financije
SMJER - Marketing
SMJER - Međunarodno poslovanje
SMJER - Menadžment
SMJER - Poduzetništvo
SMJER - Financije - ONLINE studij
SMJER - Menadžment - ONLINE studij
SMJER - Poduzetništvo - ONLINE studij
Programe for building studnets' competences
Postgraduate studies
Postgraduate specialist studies (MBA)
Energy Economics - MBA
Finance
Controlling
E-business Intelligence
Marketing management
Public Sector Management
Security Management in EU
Doing Business with the EU
Accounting
Business Success Management
Postgraduate doctoral study
PhD in Economics and business economics
The joint doctoral study programme
Study Programs in English
UNDERGRADUATE study program INTERNATIONAL BUSINESS
INTERNATIONAL BUSINESS - UNDERGRADUATE study program
International Business - list of Courses (ENROLLMENT IN THE 1ST YEAR BEFORE THE AY 2021/2022)
GRADUATE study program INTERNATIONAL BUSINESS
International Business - list of Courses (ENROLLMENT IN THE 1ST YEAR FROM THE AY 2021/2022)
EFRI Open Days 2022
EFRI -the right choice for You
Student experience
Career Centre
Press clipping
ENROLLMENT schedules
Undergraduate study program
Freshmen corner
Student information
Academic calendar
Syllabus
Schedule
Exam dates
Frequently asked questions
Calendar
Press clipping
Press clipping
This website uses cookies to provide a better user experience and functionality.
Find out more